sobota, 19 maja 2018

Sobotnie muffinki


Muffinki cytrynowe z żurawiną
 
Składniki suche                                                                 Składniki mokre 

2 szklanki mąki                                                            1/2 szklanki oleju
3/4 szklanki cukru trzcinowego                                    3/4 szklanki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia                                    2 łyżki jogurtu greckiego
szczypta soli                                                                2 jajka  
1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej                            sok z połowy cytryny
cukier waniliowy     
żurawina suszona                                                

Składniki suche wymieszać ze składnikami mokrymi. Piec w temperaturze 190 stopni C około 25-35 min.
(12 sztuk + 12 sztuk mini)

4 komentarze:

  1. A ja ciągle mam laskowe w łupinkach ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na pewno są pyszne dawno nie robiłam babeczek. Staram się ograniczać mąkę, ale kiedy widzę takie posty jak twój trudno mi się powstrzymać ;-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wizytę i za miłe słówko :)