Muffinki cytrynowe z żurawiną
Składniki suche Składniki mokre
2 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju
3/4 szklanki cukru trzcinowego 3/4 szklanki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki jogurtu greckiego
szczypta soli 2 jajka
1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej sok z połowy cytryny
cukier waniliowy
żurawina suszona
Składniki suche wymieszać ze składnikami mokrymi. Piec w temperaturze 190 stopni C około 25-35 min.
(12 sztuk + 12 sztuk mini)
A ja ciągle mam laskowe w łupinkach ;)
OdpowiedzUsuńPrzyjdzie na nie czas ;)
UsuńNa pewno są pyszne dawno nie robiłam babeczek. Staram się ograniczać mąkę, ale kiedy widzę takie posty jak twój trudno mi się powstrzymać ;-)
OdpowiedzUsuńOd czasu do czasu nie zaszkodzi :)
Usuń