niedziela, 5 marca 2017

Sobotnie muffinki w niedzielę


Muffinki miodowe z orzechami
 
Składniki suche                                                 Składniki mokre 
2 szklanki mąki                                                  1/2 szklanki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia                        1/3 szklanki oleju
1/4 szklanki brązowego cukru                           2 jajka
cukier waniliowy                                               2 łyżki śmietany
szczypta soli                                                     3 łyżki płynnego miodu
posiekane orzechy włoskie
1 łyżeczka przyprawy do pierników   
                                                                               
Składniki mokre wymieszać ze składnikami suchymi. Piec w temperaturze 180-190 stopni C około 25- 30 min. Udekorować rozpuszczoną gorzką czekoladą i kawałkami orzechów.

(14 sztuk)

4 komentarze:

  1. Kiedyś wypróbujeę. Może nawest wszystkie po kolei :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. Miałam W Wielkim Poście nie kusić, ale przyjechały dzieci mojego brata na weekend i jak tu nie upiec babeczek? :)

      Usuń

Dziękuję za wizytę i za miłe słówko :)