sobota, 21 stycznia 2017

Sobotnie muffinki


Muffinki "Cytrynowe pieguski"

Składniki suche                                                          Składniki mokre
1 i 3/4 szklanki mąki                                                   1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki maku                                                       1/3 szklanki oleju
1/2 szklanki cukru                                                       sok z połowy cytryny
cukier waniliowy                                                         2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia                                 3 łyżki śmietany
szczypta soli                                                      


Składniki suche wymieszać z mokrymi, piec około 25-30 min w temp. 180-190 stopni C. Udekorować rozpuszczoną gorzką czekoladą, żurawiną i serduszkami z białej czekolady.
(15 sztuk)

2 komentarze:

  1. wyglądają pięknie, chyba się skusze na zrobienie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Muszę przyznać, że smakują też niczego sobie :)

      Usuń

Dziękuję za wizytę i za miłe słówko :)