sobota, 18 lutego 2017

Sobotnie muffinki



Muffinki kawowe
 
Składniki suche                                                 Składniki mokre 
2 szklanki mąki                                                  1/2 szklanki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia                        1/3 szklanki oleju
1/2 szklanki brązowego cukru                            2 jajka
cukier waniliowy z nutą kardamonu                  2 łyżki śmietany
szczypta soli                                                      3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 
1 łyżeczka mielonej kawy                                   rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody
                                                                                  
Składniki mokre wymieszać ze składnikami suchymi. Piec w temperaturze 180-190 stopni C około 25- 30 min. Udekorować lukrem pomarańczowym (cukier puder + sok z pomarańczy) czekoladowymi serduszkami i płatkami migdałowymi.

(12 sztuk)

5 komentarzy:

Dziękuję za wizytę i za miłe słówko :)