sobota, 28 października 2017

Sobotnie muffinki


Muffinki jabłkowo-makowe z orzechami

Składniki suche                                                                 Składniki mokre 
2 i 1/4 szklanki mąki                                                 1 szklanka musu jabłkowego
3/4 szklanki cukru trzcinowego                                2 łyżki jogurtu greckiego
1/4 szklanki maku                                                     1/2 szklanki soku jabłkowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia                               1/2 szklanki oleju
1 i 1/2 łyżeczki cynamonu                                        2 jajka
2 łyżeczki suszonej skórki pomarańczowej
cukier waniliowy                                                    
szczypta soli                                                                                      

orzechy włoskie                                                       

Składniki mokre wymieszać ze składnikami suchymi, na koniec wmieszać pokruszone orzechy. Piec w temperaturze 190 stopni C około 25-35 min.
(18 sztuk) 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wizytę i za miłe słówko :)