sobota, 25 listopada 2017

Sobotnie muffinki



Muffinki czekoladowo-pomarańczowe

Składniki suche                                                                 Składniki mokre 
2 szklanki mąki                                                            sok z jednej pomarańczy
2 łyżki kakao                                                               1/2 szklanki jogurtu naturalnego
3/4 szklanki cukru trzcinowego                                  1/2 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia                                  2 jajka
1 i 1/2 łyżeczki przyprawy do pierników                    
2 łyżeczki suszonej skórki pomarańczowej                
cukier waniliowy                                                    
szczypta soli                                                                                      
niecałe 1/2 tabliczki posiekanej gorzkiej czekolady

Składniki mokre wymieszać ze składnikami suchymi. Piec w temperaturze 190 stopni C około 25-35 min.

2 komentarze:

Dziękuję za wizytę i za miłe słówko :)