sobota, 11 listopada 2017

Sobotnie muffinki

 
Muffinki korzenne z gruszkami

Składniki suche                                                                 Składniki mokre 
2 szklanki mąki pełnoziarnistej                                  1 szklanka musu jabłkowego
3/4 szklanki cukru trzcinowego                                  2 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżeczki proszku do pieczenia                                 1/2 szklanki oleju
1 i 1/2 łyżeczki przyprawy do pierników                     2 jajka
2 łyżeczki suszonej skórki pomarańczowej                
cukier waniliowy                                                    
szczypta soli                                                                                      

1 gruszka                                                     

Składniki mokre wymieszać ze składnikami suchymi, na koniec wmieszać pokrojone w małe kawałki gruszki. Piec w temperaturze 190 stopni C około 25-35 min.
(15 sztuk)

2 komentarze:

Dziękuję za wizytę i za miłe słówko :)