Muffinki jabłkowe z orzechami
Składniki suche Składniki mokre
2 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/2 szklanki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżeczka cynamonu 2 jajka
szczypta soli
cukier waniliowy
2 jabłka
garść posiekanych orzechów włoskich
Składniki
mokre wymieszać ze składnikami suchymi, na koniec wmieszać pokrojone drobno jabłka i posiekane orzechy lub w przypadku, gdy ktoś nie lubi orzechów część babaeczek posypać orzechami po wierzchu ;). Piec
w temperaturze 190 stopni C około 30-40 min.
(17 sztuk)
Wyglądają i brzmią smakowicie.
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że Solenizant, dla którego są przeznaczone będzie podobnego zdania :)
Usuń