sobota, 23 czerwca 2018

Sobotnie muffinki


Muffinki czekoladowe z truskawkami

Składniki suche                                                                 Składniki mokre 
2 szklanki mąki                                                   1/2 szklanki oleju
3/4 szklanki cukru trzcinowego                           3/4 szklanki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia                           2 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżki kakao                                                       2 jajka  
szczypta soli                                                       
cukier waniliowy
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
truskawki

Składniki suche wymieszać ze składnikami mokrymi. Przełożyć do papilotek, na każdej babeczce położyć dwie ćwiartki truskawki. Piec w temperaturze 195 stopni C około 30-35 min. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.

(18 sztuk)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wizytę i za miłe słówko :)