sobota, 5 sierpnia 2017

Sobotnie muffinki


Muffinki limonkowe z porzeczkami

Składniki suche                                                                 Składniki mokre 
2 i 1/2 szklanki mąki                                                        1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1 szklanka cukru                                                              1/2 szklanki oleju           
2 łyżeczki proszku do pieczenia                                      1/2 szklanki mleka  
szczypta soli                                                                    2 jajka 
czerwone porzeczki                                                        sok z połowy limonki
cukier trzcinowy
                                                         
Składniki mokre wymieszać ze składnikami suchymi, na koniec delikatnie wmieszać porzeczki. Każdą babeczkę posypać łyżeczką cukru trzcinowego. Piec w temperaturze 190 stopni C około 30-40 min.
(18 sztuk)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wizytę i za miłe słówko :)