Muffinki owsiano-gryczane z borówkami
Składniki suche Składniki mokre
1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki oleju
1 szklanka mąki gryczanej 1/2 szklanki mleka
3-4 łyżki mąki pełnoziarnistej 2 łyżki śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka
szczypta soli 5 łyżek miodu
cukier waniliowy
borówki amerykańskie
cukier trzcinowy
Składniki
mokre wymieszać ze składnikami suchymi, na koniec delikatnie wmieszać owoce. Każdą babeczkę posypać łyżeczką cukru trzcinowego. Piec
w temperaturze 190 stopni C około 30-40 min.
(15 sztuk)
♥ Zrobię i będą to moje pierwsze muffinki od nie pamiętam kiedy ;) I zrobię wszystko, żeby mi wyszły ;) czyli postaram się robić jak najmniej :)
OdpowiedzUsuńTrzymam kciuki, na pewno wyjdą :) Mój brat wyczuł mąkę gryczaną w tych babeczkach. Byłam pod wrażeniem :)
OdpowiedzUsuńMój mąż też zawsze wyczuwa :)
Usuń