sobota, 19 sierpnia 2017

Sobotnie muffinki


Muffinki owsiano-gryczane z borówkami

Składniki suche                                                                 Składniki mokre 
1 i 1/2 szklanki płatków owsianych                                  1/2 szklanki oleju
1 szklanka mąki gryczanej                                                1/2 szklanki mleka
3-4 łyżki mąki pełnoziarnistej                                           2 łyżki śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia                                        2 jajka
szczypta soli                                                                      5 łyżek miodu
cukier waniliowy                                                               
 
borówki amerykańskie                                                   
cukier trzcinowy
                                                         
Składniki mokre wymieszać ze składnikami suchymi, na koniec delikatnie wmieszać owoce. Każdą babeczkę posypać łyżeczką cukru trzcinowego. Piec w temperaturze 190 stopni C około 30-40 min.
(15 sztuk)

3 komentarze:

  1. ♥ Zrobię i będą to moje pierwsze muffinki od nie pamiętam kiedy ;) I zrobię wszystko, żeby mi wyszły ;) czyli postaram się robić jak najmniej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Trzymam kciuki, na pewno wyjdą :) Mój brat wyczuł mąkę gryczaną w tych babeczkach. Byłam pod wrażeniem :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wizytę i za miłe słówko :)