Muffinki-pieguski limonkowe z owocami
Składniki suche Składniki mokre
1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1/2 szklanki maku 1/3 szklanki oleju
1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka
1 łyżeczka skórki cytrynowej sok z połowy limonki
szczypta soli
maliny i borówki amerykańskie
cukier trzcinowy
Składniki
mokre wymieszać ze składnikami suchymi, na koniec delikatnie wmieszać owoce. Każdą babeczkę posypać łyżeczką cukru trzcinowego. Piec
w temperaturze 190 stopni C około 30-40 min.
(13 sztuk)
Wyglądają wspaniale i na pewno smakują wybornie :-)
OdpowiedzUsuńOwszem, były niezłe. Biorąc pod uwagę, że eksperymentuję z proporcjami, te muszę uznać za udane.
Usuń