sobota, 12 sierpnia 2017

Sobotnie muffinki


Muffinki-pieguski limonkowe z owocami

Składniki suche                                                                 Składniki mokre 
1 i 1/2 szklanki mąki                                                        1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1/2 szklanki maku                                                            1/3 szklanki oleju
1/2 szklanki cukru                                                            1/3 szklanki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia                                         2 jajka
1 łyżeczka skórki cytrynowej                                             sok z połowy limonki
szczypta soli    
                                                                
maliny i borówki amerykańskie                                                   
cukier trzcinowy
                                                         
Składniki mokre wymieszać ze składnikami suchymi, na koniec delikatnie wmieszać owoce. Każdą babeczkę posypać łyżeczką cukru trzcinowego. Piec w temperaturze 190 stopni C około 30-40 min.
(13 sztuk)

2 komentarze:

  1. Wyglądają wspaniale i na pewno smakują wybornie :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Owszem, były niezłe. Biorąc pod uwagę, że eksperymentuję z proporcjami, te muszę uznać za udane.

      Usuń

Dziękuję za wizytę i za miłe słówko :)