sobota, 26 sierpnia 2017

Sobotnie muffinki


Muffinki marchewkowe z żurawiną

Składniki suche                                                                 Składniki mokre 
ok. 1 i 1/2 szklanki mąki                                           1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki cukru trzcinowego                                1/2 szklanki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia                               3 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżeczka cynamonu                                                2 jajka
szczypta soli                                                                      
cukier waniliowy                                                               
2 łyżeczki suszonej skórki pomarańczowej
2 spore marchewki                                                   
żurawina
                                                         
Składniki mokre wymieszać ze składnikami suchymi, na koniec wmieszać żurawinę. Piec w temperaturze 190 stopni C około 30-40 min.
(18 sztuk)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wizytę i za miłe słówko :)