sobota, 17 czerwca 2017

Sobotnie muffinki


Muffinki jogurtowe z truskawkami 
(wersja cytrynowo-migdałowa)

Składniki suche                                                                Składniki mokre 
2 i 1/2 szklanki mąki                                                       1 szklanka jogurtu naturalnego
1/2 szklanki płatków migdałowych                                 2-3 łyżki mleka
1 szklanka cukru trzcinowego                                         1 szklanka oleju           
cukier waniliowy                                                             3 jajka 
2 łyżeczki proszku do pieczenia                                                                                      
2 łyżeczki suszonej skórki cytrynowej                                                                       
truskawki                                                   

Składniki mokre wymieszać ze składnikami suchymi. Na wierzch każdej babeczki położyć ćwiartkę truskawki. Piec w temperaturze 190 stopni C około 30-40 min. 
(18 sztuk)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wizytę i za miłe słówko :)