sobota, 7 lipca 2018

Sobotnie muffinki z piątku


Muffinki morelowe


Składniki suche                                                                 Składniki mokre 
2 szklanki mąki                                                   1/2 szklanki oleju
3/4 szklanki cukru                                               1/2 szklanki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia                           1/2 szklanki zmiksowanych moreli
szczypta soli                                                       2 jajka  
2 łyżeczki suszonej skórki pomarańczowej

2-3 morele pokrojone w kostkę

Składniki suche wymieszać ze składnikami mokrymi. Dodać pokrojone w kostkę morele. Piec w temperaturze 195 stopni C około 30-35 min. Po przestygnięciu udekorować rozpuszczoną gorzką czekoladą.

(15 sztuk)

5 komentarzy:

  1. Aaaa. Zjedliśmy morele. Zanim zobaczyłam...
    Może jeszcze są na drzewie jakies?

    OdpowiedzUsuń
  2. Te moje to były właśnie resztki - świetnie się nadały :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Też jak Agata pożarlam morele zanim zdążyłam cokolwiek z nimi zrobić;)
    Ale były tak pyszne że żal mi nie jest ;) ...dwie sztuki się ostały i w drożdżówce wylądowały;)
    Mama dużo na zimę zrobiła...zwędzę ;)
    A o nominacji już wiesz 😘😘🤩

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wizytę i za miłe słówko :)