Muffinki morelowe
Składniki suche Składniki mokre
2 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki zmiksowanych moreli
szczypta soli 2 jajka
2 łyżeczki suszonej skórki pomarańczowej
2-3 morele pokrojone w kostkę
Składniki suche wymieszać ze składnikami mokrymi. Dodać pokrojone w kostkę morele. Piec w temperaturze 195 stopni C około 30-35 min. Po przestygnięciu udekorować rozpuszczoną gorzką czekoladą.
(15 sztuk)
Aaaa. Zjedliśmy morele. Zanim zobaczyłam...
OdpowiedzUsuńMoże jeszcze są na drzewie jakies?
Te moje to były właśnie resztki - świetnie się nadały :)
OdpowiedzUsuńTeż jak Agata pożarlam morele zanim zdążyłam cokolwiek z nimi zrobić;)
OdpowiedzUsuńAle były tak pyszne że żal mi nie jest ;) ...dwie sztuki się ostały i w drożdżówce wylądowały;)
Mama dużo na zimę zrobiła...zwędzę ;)
A o nominacji już wiesz 😘😘🤩
Wiem, bardzo, bardzo dziękuję. Ty też jesteś moim Promyczkiem :)
Usuń♡♡♡
Usuń