sobota, 20 maja 2017

Sobotnie muffinki


Muffinki cytrynowe z borówkami

Składniki suche                                                                     Składniki mokre 
2 szklanki mąki                                                                      6 łyżek jogurtu greckiego
1/2 szklanki cukru trzcinowego                                            1/3 szklanki oleju           
2 łyżeczki proszku do pieczenia                                           2-3 łyżkimleka
1 łyżeczka startej skórki cytrynowej                                    2 jajka
szczypta soli                                                                         sok z połowy cytryny
garść płatków migdałowych                                                                
borówki amerykańskie lub jagody                                                    
 
Składniki mokre wymieszać ze składnikami suchymi, dodać płatki migdałowe. Na wierzch każdej babeczki położyć 4-5 borówek. Piec w temperaturze 190 stopni C około 30-40 min. Można posypać cukrem pudrem.
(14 sztuk)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wizytę i za miłe słówko :)