sobota, 13 maja 2017

Sobotnie muffinki


Muffinki owsiano-jabłkowe z żurawiną

Składniki suche                                                                     Składniki mokre 
1 szklanka płatków owsianych                                              1/2 szklanki mleka
1 szklanka mąki                                                                     1/2 szklanki oleju           
2 łyżeczki proszku do pieczenia                                            2 łyżki płynnego miodu
cukier waniliowy                                                                    2 jajka
szczypta soli                                                                          4 łyżki musu jabłkowego
garść suszonej żurawiny                                                                
                                                               
Składniki mokre wymieszać ze składnikami suchymi, dodać żurawinę. Piec w temperaturze 180-190 stopni C około 20-30 min. Udekorować rozpuszczoną czekoladą i czekoladowym serduszkiem.

(14 sztuk)

3 komentarze:

  1. No zrobię wreszcie, zrobię ;)... za jakiś czas

    OdpowiedzUsuń
  2. Owies i zurawina, lubimy to zestawienie:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wizytę i za miłe słówko :)