sobota, 6 maja 2017

Sobotnie muffinki


Muffinki orzechowe z jabłkami

Składniki suche                                                                     Składniki mokre 
1 i 1/2 szklanki mielonych orzechów laskowych                  2/3 szklanki mleka
ok. 3/4 szklanki mąki                                                           1/2 szklanki oleju           
2 łyżeczki proszku do pieczenia                                          2 łyżki płynnego miodu
1/2 szklanki brązowego cukru                                              2 jajka
cukier waniliowy                                                                  2 łyżki jogurtu greckiego
szczypta soli                                                                   
1 łyżeczka cynamonu
1 jabłko 
                                                                               
Składniki mokre wymieszać ze składnikami suchymi, dodać pokrojone w małe kawałki jabłko. Piec w temperaturze 180-190 stopni C około 25- 30 min.

(18 sztuk)

4 komentarze:

  1. Może wreszcie będę powoli mogła się brać za muffinki :) A bez cukru jakieś sa?

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. Ja już je polubiłam. Nieskromnie powiem, że wyjątkowo mi smakowały :)

      Usuń

Dziękuję za wizytę i za miłe słówko :)