niedziela, 22 listopada 2015

Niedzielne desery

Składniki: malinówki, czarna porzeczka "mało cukru" od Przyjaciółki, kruszonka wg przepisu z książki "O jabłkach", jogurt grecki

6 komentarzy:

  1. Deser - poezja - delektowałam się jeszcze ciepłym. Dobrze mieć Sąsiadkę, która zawsze coś pysznego wyczaruje i czasem się załapać... :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowicie wygląda :) Myślisz Olu, że można zrobić takie zapiekane owoce pod kruszonką z mrożonych owoców?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę, że tak. Co prawda nie próbowałam, ale nie widzę przeciwwskazań. Przepis jest banalnie prosty: masło, mąka, cukier mniej więcej w równych proporcjach i do tego płatki migdałowe. Piec około 20 min w temp. 190.

      Usuń
  3. Crumble, a jakże, tylko z polską nazwą :) Też lubię :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wizytę i za miłe słówko :)